17 Temmuz 2012 Salı

Anneliğe hazırlık , hamilelikte 25+0

Geride bıraktığımız 25 hafta ile altınçağı kapatmış ve 3. trimester aylarının kapısına dayanmış durumdayız . Çok fazla algılayamadan geçirdiğim hamilelik sürecinde artık farklılılar daha bir farklı olmaya başladı son günlerde . Güzel yanlarıyla birlikte artık biraz ağır geçicek zamanlara adım adım yaklaşmaktayız.
Güzel yan deyince artık onu iyiden iyiyi hissetmek , sesime ,yediğim dondurmaya verdiği tepkilerle, birlikte yaşama başlamış olmak oldukça büyük haz uyandırıyor bende  .

ÖNERİ;
Anne kokulu ürünler .
Ben bunun için birkaç tane bandana seçtim ,hamileliğimin 3. ayından bu yana onlarla uyuyorum . 
Bir yerde okumuştum . Hamilelik süresince yastığınız altına koydunuz tekstil ürünlerine sinen kokunuz size büyük kolaylık sağlayabilir. Bebeğiniz dünyaya geldiğinde en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri olan anne kokusunu , bu ürünlerle beşiğine ,pusetine koyarak  yanında olamasanız bile huzurlu uyumasını sağlayabiliyormuşsunuz. Deneyip göreceğiz. Tabii kişilk ve karekter farklılığını gözetirsek bazı yeni doğanlara kâfi gelmeyebilir . Yinede denemekte fayda var .

Artık müzik dinleme zamanı .
Müzik dinlettiğiniz zamanlar önemli , gecenin bir yarısı değilde makul saatleri tercih edersek ,  anne karnındada olsa uyku eğitimi için yavaş yavaş alıştırmalara başlamakta fayda olduğunu söylemekte bilirkişiler  .
Bu arada müzik cdleri hakkında daha fazla öneriye ihtiyacım var bilgisi olan??

Biri beni durdursun .
 Kendime engel olamıyorum bir türlü,minik gördüğüm herşeyi alasım var.  Bunlar sadece bir kısmı .

Tecrübeli arkadaşların tüm uyarınalarına rağmen gömleğimiz , kargo pantolonumuz seneye bahar gezmelerinde giyilmek üzere hazır .
Ama karar verdim kılık kıyafeti bir yana bırakıp ,  bakım , temizlik ve araç gereç alışverişine başlamak daha mantıklı gibi . Nede olsa onlarda riskli durumlar söz konusu değil . Çocuk iri olurmuş çabuk büyürmüş, sonuçta emziğe , biberona ihtiyaç duyulacaktır herhalde. Tabi kendim içinde bir takım ürünler almam gerekiyor .Humana süt arttırıcı çay , Lansinoh krem gibi çünkü bildiğim kadarıyla bu ürünleri doğum öncesi kullanmaya başlaman gerekiyor .

Kendim için pek birşey almadığımı farkettim . Geçenlerde Unnado da bulduğum hayzek terlikleri , kış ortasına denk gelen günlerimizde ayaklarımız sıcacık olsun diye hemencecik sepetimize attık . Dolapta bulduğum saten kumaşlar penye pijama takımlarına iyi bir alternatif olabilir diye düşündüm . Dilediğim gibi dikebilirim tabi sabrım müsade ederse. Birde chiccoda bulduğum göğüs kalkanı , bu üründen memnuniyetle bahsedildiğini duyunca bende almakta fayda gördüm .
Ama dediğim gibi deneyip öyle tecrübe edeceğimiz konular bunlar .
Henüz odamız için bir hazırlık yapmadık , genel tadilat dışında. Karasızlıklarımız zaman zaman nüksediyor. İsim konusunda olan kararsızlığımız ise neolucak bilmiyorum .  Tizz zamanda akıl fikir diliyorum .

 Bu hafta annedeki değişiklikler ;
Hoşgeldin Braxton-Hicks kasılmaları 

Bu haftalarda aniden ve nedensiz bir şekilde karnınızda bir sertleşme hissedebilirsiniz. Endişelenmeyin. Bu hamilelerde sıklıkla görülen ve Braxton-Hicks olarak isimlendirilen ve sizi doğuma hazırlayan zararsız kasılmalardır. Erken doğum tehdidinde ise kasılmalar süreklidir, belirli aralıklarla gelir ve hareketle hafiflemez.  
  • Bebeğinizin içerisinde yüzdüğü amniyotik sıvı azaldı. Bu nedenle bebeğinizin tekmelerini ve yumruklarını daha iyi hissedeceksiniz..
  • Bebeğinizin hareketlerini daha etkili hissedeceğiniz için gecenin bir yarısında aniden uykudan zıplayabilirsiniz.
  • Oturup kalkarken yavaş hareket edin ani hareketlerden kaçının . Uyandığınız zaman yataktan hemen kalkmayın bir kaç dk bekledikten sonra kalkın. Başınız ağrıyor ve dönüyorsa bayılma hissi yaşıyorsanız kafanızı bacaklarınızın arasına koyunuz.
  • Bebeğinizin odası için mobilya almanın veya eskiden kalan bir mobilyayı onarmanın vakti  gelmiş gibi sizi yoracak tüm işleri son hafta ya bırkamayın , son haftalarda daha yorgun ve uykusuz kalacaksınız.
  • Sonraki konrolünüzde hemoglobin düzeyinizin kontrol edilmesine gerek olup olmadığını doktorunuza sorun. Demir eksikliğine bağlı olarak  anemi gelişebilir. Demir açısından zengin besinler tüketin  (Kırmızı et, yumurta, iyi tahıllar ve brokoli gibi yeşil yapraklı bitkiler ) Demir düzeyinin çok düşük olması durumlarda demir tabletleri almanız gerekebilir.

    Bu hafta bebeğimizdeki değişiklikler;
    Ve artık bizim bir ayakizimiz var .
  • 26. gebelik haftasının sonunda bebeğiniz yaklaşık 900 gr kadardır. Boyu yaklaşık  34 cm dir.
  • Bebeğiniz günün çoğunu anne karnında kol ve bacaklarını toplamış olarak geçirir
  • Beğiniz isterse göz kapağını açıp kapayabilir. Gebeliğin sonraki haftalarında göz kapaklarını daha sık deneyecek açıp katacaktır. 
  • Ayrıca ilginç bir bulguda ,karnınıza kuvvetli bir ışık kaynağı dayadığınızda bebeğin kafasını o yöne çevirmesi.
  • Göz rengi oluşmaya başlar .
  • 26 haftalık bebeklerin dokunmaya beyin dalgalarıyla cevap verdiği görünmüştür. 
Ve tüm yüreğimle diyorum ki  ;bu duyguyu isteyen herkez en kısa zamanda tadsın .

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Kaçış

''Güneş girmeyen eve doktor girer ''.
Nerdeeee o eski güneş ışınları . Şimdilerde beyin pişiren , insanın gırtlağına basan sıcaklığıyla köşe bucak kaçmaya çalıştığımız . 
İyi hoş güzelde ,  sabahtan akşama güneşe maruz kalan caanım evim şu sıralar çekilir gibi değil .
Bağımlılık yapan klimanın o kuru havasına esaretimiz daha ne kadar devam edicek bilemiyorum .Göçebe hayatı yaşadığımız uykusuz geceleride eklersek , ne zaman ayaktayız ne zaman uyuyoruz belirsizlik içinde yaşayıp gidiyoruz.


10 Temmuz 2012 Salı

Bir Nefes Molası

Son yazımdaki çılgınca hazırlıklar çılgınlık boyutuna erişmiş durumda.
Bugün tadilatın 13, günü ve evimizde şükir ki oturmaya mevcut alanlarımız söz konusu. Çok uzuncaaa süre bir çivi çakasım olmayacağı kesin . Bitti gitti , birkaç güne unutulacak yorgunluklar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...